Novosti i obavijesti

Način na koji NON-EU državljani, tj. državljani trećih strana mogu sudjelovati na društvenim okupljanima, javnim događanjima većim od 100 osoba

Način na koji, NON-EU državljani, tj. državljani trećih strana mogu sudjelovati na društvenim okupljanima, javnim događanjima većim od 100 sudionika, sportskim natjecanjima, festivalima i slično, ukoliko ne posjedu valjanu i važeću EU digitalnu potvrdu, koju ne mogu ni posjedovati s obzirom da su državljani zemalja ne članica Europske unije, a

Stranci koji ne posjeduju valjanu EU Covid potvrdu mogu sudjelovati uz predočenje potvrde izdane od strane njihove države (o cijepljenju, preboljenju ili negativnom testu).

https://www.koronavirus.hr/.../ogranicavanje.../961

Nadalje, željeli bismo Vas obavijestiti kako je objavljen i dodatni popis testnih centara u RH gdje je moguće obaviti testiranje i odmah dobiti i digitalnu potvrdu, šaljemo ga u privitku.

Testiranje mogu napraviti i stranci, uključujući i turisti, koji borave u RH, kako bi dobili spomenutu potvrdu – koja će biti nužna za sudjelovanje na društvenim okupljanjima s više od 100 ljudi, javnim događanjima, svečanostima, noćnim klubovima i barovima van radnog vremena i s više od 100 ljudi. Dakle, ukoliko nemaju potvrdu izdanu od strane svoje države (ako su se cijepili i preboljeli), mogu se testirati u RH i dobiti ju na ovim mjestima.

https://hzzo.hr/.../izdavanje-eu-digitalnih-covid-potvrda