Novosti i obavijesti

Hrvatska turistička kartica

 

11. lis 2023.

Hrvatska turistička kartica projekt je Vlade RH i Ministarstva turizma i sporta s ciljem povećanja potrošnje hrvatskih građana u ugostiteljstvu i turističkim sadržajima na području cijele Republike Hrvatske.

Transakciju Hrvatskom turističkom karticom mogu prihvatiti sva prodajna mjesta koja posjeduju fizički POS aparat namijenjen izvršenju platnih transakcija plaćanja usluga prema Odluci Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti odjeljcima, skupinama ili razredima (detaljan popis djelatnosti u kojima se može koristiti Hrvatska turistička kartica se nalazi u prilogu):

55      Smještaj

56      Djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića

77.34 Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) plovnih prijevoznih sredstava

79.1 Djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja (turoperatora) na području Republike Hrvatske

Pružatelji usluga ne trebaju prilagođavati svoje poslovanje kako bi mogli prihvatiti karticu, jer je ona već podešena tako da se njome može plaćati na svakom POS uređaju koji je registriran za navedene djelatnosti.

Oglašavanje pogodnosti na web stranici je besplatno za pružatelje usluga, te se vremenski period može ograničiti sukladno potrebama, može se produživati, mijenjati pogodnosti i sl..

Zainteresirani pružatelji usluga koji su registrirani za obavljanje djelatnosti 55, 56, 77.34 i 79.1 prema NKD mogu oglasiti svoje popuste putem linka:

https://www.hrvatskaturistickakartica.hr/pruzatelji_usluga.php

Molimo da se svi zainteresirani za turističku karticu i za sva dodatna pitanja jave do petka, 13. listopada 2023. godine na kontakt broj:

Petra Lepušić-Tunčec – 01/6610-420

Ana Vučetić – 01/6610-405