Događanja

Jesen u Kaštelima 2023-Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Program (9-14 sati):

10:00 svečano otvaranje manifestacije uz kulturni - gastro program.
- blagoslov kruha i plodova zemlje
- nastup KUD-ova, klapa i djece
- obilazak štandova
- podjela zahvalnica sudionicima

32. Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje koji se obilježavaju od 1991. godine u odgojno-obrazovnim ustanovama, a 26. godinu kao jedinstvena gradska manifestacija. U cilju promicanja agro-turističke ponude Kaštela, tradicijskih djelatnosti i poljoprivredne tradicije Kaštela, Udruga za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine „Šušur“ i Turistička zajednica grada Kaštela, pod pokroviteljstvom grada Kaštela, te u suradnji s kaštelanskim odgojno-obrazovnim ustanovama i udrugama organizira manifestaciju „Jesen u Kaštelima – Sajam plodova zemlje“ u kojoj su objedinjene i manifestacije Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Manifestacija se održava u povodu Svjetskog dana hrane i obilježavanja 30. obljetnice primanja Hrvatske u članstvo Organizacije za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda. Poljoprivreda u Kaštelima ima dugu i bogatu tradiciju stoga odgojno-obrazovne ustanove i udruge doprinose već 32 godinu kroz ovu manifestaciju podizanju svijesti građana o očuvanju i zaštiti okoliša, zdravoj prehrani, ekološkoj poljoprivredi, očuvanju autohtonih poljoprivrednih kultura i očuvanju tradicije. Otkriće Kaštelanskog crljenka, kao sinonima vinske sorte Zinfandel učinio je grad Kaštela jednim od najpoznatijih vinskih destinacija u svijetu i veliko je priznanje generacijama vrijednih kaštelanskih vinogradara i vinara .
Svečanostima Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godina kao narod i kao pojedinci podareni.
Pozivamo Vas da se prijavite za sudjelovanje na ovoj manifestaciji, te da na svojim štandovima prezentirate svoje aktivnosti i proizvode , te bogastvo kaštelanske tradicije.
Prijaviti se možete na sljedeći broj i e-mail:
Kontakt telefon: 091/255 14 00
e-mail: kastelanskakronika@gmail.com
Radujemo se Vašem dolasku!!