Kaštela u 1,3,7 dana

Kaštela u 3 dana

Kratko, ali ako dulje ne ide i dva, tri dana u Kaštelima dovoljna su za opuštanje, odmor i punjenje baterija. Prava antistres terapija u gradu s dušom malog mista, bez gužvi, žurbe i nervoze… Uživat ćete u dugim šetnjama obalom od jednog Kaštela do drugog – a ima ih sedam, kupanju na jednoj od dvadesetak plaža od onih obiteljskih, do intimnih, malih, samo vaših, mirisu jutarnje kave s pogledom na zaljev, poluotok Čiovo, splitski Marjan i dalje kroz Splitska vrata, na otok Brač… More smiruje i liječi…

Vi biste ipak u tih nekoliko dana željeli otkriti što više, napraviti najljepše fotografije za Instagram profil i doživjeti Kaštela iz nove perspektive? 

Predlažemo da se za početak provozate u Vinskoj kočiji kroz pet Kaštela - od Kaštel Štafilića do Kaštel Kambelovca. Na ovom kratkom putovanju za pamćenje vidjet ćete neke od najljepših kaštelanskih dvoraca poput dvorca VitturiKaštel Lukšiću u kojem  ćete doznati priču o nesretnim ljubavnicima o Miljenku i Dobrili i u kojem je Muzej grada Kaštela. Posjetit ćete i 1.500 godina staru maslinu koja još uvijek daje vrhunsko maslinovo ulje, jedan od najtraženijih kaštelanskih suvenira, a u kaštelanskim konobama nećete odoljeti autohtonom Crljenku kaštelanskom, u svijetu poznatom kao Zinfandel, koji je na svoj put u Ameriku krenuo upravo iz Kaštela. 

Za pogled od milijun dolara popnite se na vidikovac Malačka na Kozjaku, brdu koje sa sjeverne strane štiti Kaštela od vjetrova. Ako niste za duge šetnje i planinarenje do njega možete brzo i jednostavno automobilom.

U ta dva, tri dana nikako ne propustite posjet Kaštilcu, jedinstvenoj utvrdi u Kaštel Gomilici u kojoj se snimala planetarno popularna serija Igre prijestolja. Definitivno jedna od najljepših filmskih lokacija koju ste ikad vidjeli.