Enable accessibility
menu banner

Način na koji NON-EU državljani, tj. državljani trećih strana mogu sudjelovati na društvenim okupljanima, javnim događanjima većim od 100 osoba

 Način na koji, NON-EU državljani, tj. državljani trećih strana mogu sudjelovati na društvenim okupljanima, javnim događanjima većim od 100 sudionika, sportskim natjecanjima, festivalima i slično, ukoliko ne posjedu valjanu i važeću EU digitalnu potvrdu, koju ne mogu ni posjedovati s obzirom da su državljani zemalja ne članica Europske unije, a

Stranci koji ne posjeduju valjanu EU Covid potvrdu mogu sudjelovati uz predočenje potvrde izdane od strane njihove države (o cijepljenju, preboljenju ili negativnom testu).
Nadalje, željeli bismo Vas obavijestiti kako je objavljen i dodatni popis testnih centara u RH gdje je moguće obaviti testiranje i odmah dobiti i digitalnu potvrdu, šaljemo ga u privitku.
Testiranje mogu napraviti i stranci, uključujući i turisti, koji borave u RH, kako bi dobili spomenutu potvrdu – koja će biti nužna za sudjelovanje na društvenim okupljanjima s više od 100 ljudi, javnim događanjima, svečanostima, noćnim klubovima i barovima van radnog vremena i s više od 100 ljudi. Dakle, ukoliko nemaju potvrdu izdanu od strane svoje države (ako su se cijepili i preboljeli), mogu se testirati u RH i dobiti ju na ovim mjestima.