Enable accessibility
menu banner

Explore

 

Explore

Explore

Istražite Kaštela

Kaštela će vas privući na prvi pogled. Uživat ćete u zvukovima kamenih ulica, mamit će vas mirisi i okusi restorana i konoba, opustit ćete se na vrućem žalu njegovih plaža, otkrit ćete tajne i legende bogate povijesti i oduševit će vas jedinstveni pogled s brda Kozjak na Kaštelanski zaljev, susjedne UNESCO gradove Split i Trogir i magični srednjodalmatinski arhipelag.

Ležerni mediteranski način života, kombinacija tradicionalnih vrijednosti i modernog urbanog životnog stila, druženje uz kave u životopisnim kafićima, otvoreni i srdačni ljudi – sve su to Kaštela.

Zbog njegovih sedam specifičnih središta imat ćete dojam da ste u manjem dalmatinskom mjestu, daleko od gradskih gužvi i stresa, uživajući neopterećeno u svom odmoru.

Explore

U Kaštel Štafiliću posjetite najstariju maslinu na svijetu, u Kaštel Novome uživajte u Biblijskom vrtu, u Kaštel Starom prošećite starim središtem s rasporedom ulica iz 18. Stoljeća. U Kaštel Lukšiću razgledajte Botanički vrt, otkrijte legendu o nesretnoj ljubavi Miljenka i Dobrile i posjetite gradski muzej u Dvorcu Vitturi, u Kaštel Kambelovcu uživajte u atmosferi ribarskog mjesta, u Kaštel Gomilici ne propustite romantični Kaštilac, a u Kaštel Sućurcu posjetite muzejski prostor u Biskupovoj palači i župnu crkvu koja čuva vrijedne spomenike kaštelanske povijesti.