Barrierefreiheit aktivieren
menu banner
23.06.2016. - 25.06.2016.

Dani hrvatskih tradicijskih obrta

7. DANI HRVATSKIH TRADICIJSKIH OBRTA I FOLKLORNE BAŠTINE
24. - 26.06.2016.

Trodnevna manifestacija  7. Dani tradicije – Kaštela 2016.  (od 24. do 26. lipnja 2016.) prigoda je da posjetitelji i gosti osjete i dožive Kaštela i Hrvatsku, pa čak i susjednu Sloveniju kroz mirise i okuse gastro ponude, zvukove folklora i izvorne suvenire. Organizator je Turistička zajednica pod pokroviteljstvom Grada i Županije splitsko-dalmatinske.
Program se sastoji se od:
-    Eko-etno sajam (24. - 26. lipnja),  na izložbeno - prodajnim štandovima, koji su za izlagače besplatni, naći će se gastro ponuda, suveniri i unikatne rukotvorine.
-    Slovenska večer  (24. lipnja) odlična je prigoda za uživanje u okusima i mirisima Slovenije. Turističko društvo Notranjska, Društvo Rokodelcev Moravške doline i Društvo Ostrnice predstavit će svoje narodne običaje kroz plesove, glazbu i gastro ponudu.
-    Eno gastro Kaštela 2016 (25. lipnja), kaštelanski obrtnici ugostit će predstavnike 15-tak udruženja iz svih hrvatskih regija, koji će ponuditi svoja autohtona jela i proizvode. Kaštelani i njihovi gosti već od 20 sati moći će probati razne delicije, ali i kupiti proizvode naših obrtnika iz raznih krajeva Hrvatske. Večer obrtnika imat će i svoj zabavni dio. Zajedno proslavimo Dan državnosti!

-    Revija tradicijskih nošnji i obrtništva Nostalgija (26. lipnja), sudionici će predstaviti unikatne modne kreacije, kao spoj tradicije i vrhunske mode poznatih i priznatih kreatora, koji i sada izrađuju tradicijske nošnje, ali i onih koji rade modernu odjeću vezujući je uz tradicijske motive, što je sada apsolutni modni trend.